Boris Jovanović Kastel

Početak » Uncategorized » KASTELOVA POEZIJA U ITALIJANSKOM ČASOPISU “DIALOGARE NEL QUOTIDIANO…A PIÙ VOCI”

KASTELOVA POEZIJA U ITALIJANSKOM ČASOPISU “DIALOGARE NEL QUOTIDIANO…A PIÙ VOCI”

Kategorije

Časopis Dialogare nel quotidiano…a più Vociu okviru svoje dugogodisnje manifestacije nastale sa željom i namjenom da promoviše  dijalog razlika i borbu protiv rasizma,  te promociju  kulturnih  veza i solidarnosti, objavio je izlaganja brojnih autora na ove teme. Shodno svojoj otvorenosti i težnji za prožimanjem raznorodnih kultura, u rubrici Balkan-most između istoka i zapada objavljena je poezija pjesnika iz zemalja bivše Jugoslavije a to su Melita Richter Malabotta, Boris Jovanović Kastel, Vojka Đikić Smiljanić i Ognjanka Lakićević.
Jedna od kuratorica ovog dijela časopisa, Luči Žuvela, sa Kastelovom poezijom upoznala je čitaoce riječima – Ovo kratko pjesničko uranjanje završava se stihovima crnogorskog pjesnika, Borisa Jovanovića Kastela, dostojnog učenika (sljedbenika) velikog pisca  sa balkanskih prostora, Predraga Matvejevića. Njegovi stihovi, nemirni i puni prošlosti poziv su za ponovno otkrivanje zdravog osjećaja pripadnosti, onoga što nas ujedinjuje i ne dijeli. Zadatak književnosti, umjetnosti u širem smislu, poezije je upravo ovo. Stvaranje mostova počevši od zdravog osjećaja pripadnosti, do mora, ogromne mediteranske kulture koja sve ujedinjuje i ništa ne dijeli.

Izdavač časopisa je PRO.DO.C.S, nevladina organizacija  za međunarodnu saradnju registrirana  pri Ministarstvu spoljnih poslova. Publikacija je financirana od strane UNAR-a, Nacionalnog ureda za borbu protiv rasne diskriminacije pri Vijecu Ministra Republike Italije 


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Kategorije

%d bloggers like this: