Boris Jovanović Kastel

Početak » Uncategorized » KASTELOVA POEZIJA U ČASOPISU BUKTINJA

KASTELOVA POEZIJA U ČASOPISU BUKTINJA

Kategorije


Časopis za književnost, umjetnost i kulturu Buktinja iz Negotina u novom dvobroju 64-65/2020 donosi čitalačkim sladokuscima redovne rubrike, od poezije, proze i prevoda do rubrika posvećenim esejima, kritikama i prikazima, kao i jedan portret.
U rubrici Raskovnik poeziju objavljuju Milica Špadijer, Isidor Igić, Sanda Ristić Stojanović, Ognjen Petrović, Boris Jovanović Kastel, Andrijana Kos Lajtman, Jelena Vukanović, Ivan Stević, Kaja Pančić Milenković, Živko Nikolić, Gordana Simeunović i Raša Livada (Izbor iz knjige Karantin).
U dijelu Pod krunom pubikovana je proza Jovice Aćina, Gorana Skrobonje, Marka Kostića i Milice Dželatović. Rubrika Zublja rezervisana je za zapise Bekima Sejranovića, Nike Dušanov, Vladimira Maksimovića, Danijele Dejanović, Vladislava Rupića, Ranka Pavlovića, Borisa Nada, Darka Cvijetića i Milenka Bodirogića. Izbor iz zbirke poezije Seobe Roberta Simonišeka priredila je i prevela sa slovenačkog jezika Jelena Ivanišević. Književni portret Miodraga Sibinovića naslikali su svojim impresijama i ogledima Sava Babić, Dušan Ivanić i Ljubiša Rajković Koželjac uz panoramu savremene ruske poezije. U rubrici Sublimacija, prepoznatljivoj po književnoj kritici i esejima, o knjigama Maje Belegišanin, Saše Skaluševića Skale i Darka Cvijetića pišu Milica Milenković, Aleksandar B. Laković i Saša Ćirić dok svoje filozofsko-književne opservacije objavljuju Ivan Ristić, Ivan Vučković i Bojan Savić Ostojić.

Izdavač časopisa Buktinja je Krajinski književni klub iz Negotina. Od 1985. godine, kroz svoju izdavačku djelatnost, objavljuje časopis za književnost, umjetnost i kulturu Buktinja koji se najprije pojavio kao list srednjoškolskih literarnih družina 1954. god. (četiri broja), 1955. god. kao časopis za umjetnost i kulturu (jedan broj) a od 2008. godine časopis Buktinja izlazeći četiri puta godišnje. Njegov podlistak-kutak za djecu i omladinu Plamičak izlazi jednom godišnje.
Glavni urednik časopisa Buktinja je književnik Saša Skalušević Skala.

Časopis možete čitati ovdje.

Kastelova poezija u časopisu Buktinja.


Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Kategorije

%d bloggers like this: