Boris Jovanović Kastel

Početak » Uncategorized » PROMOCIJA KASTELOVE KNJIGE POZIVNO PISMO SUNCU NA BARSKOM LJETOPISU

PROMOCIJA KASTELOVE KNJIGE POZIVNO PISMO SUNCU NA BARSKOM LJETOPISU

 

Na jubilarnom 30. Barskom ljetopisu biće predstavljena knjiga poezije Borisa Jovanovića Kastela Pozivno pismo suncu objavljena u  Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva iz Podgorice u prestižnoj biblioteci crnogorske poezije Savremenik i ovjenčana nagradom Hrvatskog književnog društva Književno pero kao najbolja knjiga van izdanja HKD-a u 2016. godini. Sa pjesnikom će o knjizi, fenomenu Mediterana u njegovoj književnosti, recepciji poezije na međunarodnoj sceni i antologijama, promocijama u okruženju te sudbini Mediterana i književnom bratstvu sa Predragom Matvejevićem, razgovarati književnik Miraš Martinović.
Veče će se održati u ponedjeljak 3. jula 2017. godine u 21 sat na platou ispred Dvorca kralja Nikole a otvoriće ga Mila Čordašević, urednica književnog programa Barskog ljetopisa i upravnica Narodne biblioteke i čitaonice Ivo Vučković iz Bara.
Opširniju najavu promocije Kastelove knjige na zvaničnom sajtu Barskog ljetopisa možete pogledati ovdje.

Festival Barski ljetopis je sveobuhvatna kulturna manifestacija Kulturnog centra Bar, koja promoviše kulturu i vrijedne umjetničke sadržaje karakteristične za Bar i Crnu Goru, i okuplja eminentne stvaraoce iz Crne Gore, regiona i svijeta. Realizuje se kroz programske segmente iz domena pozorišne, muzičke, književne i likovne umjetnosti, kao i multimdijalnog stvaralaštva.
Festival već tri decenije opstaje kao ključna kulturno-umjetnička manifestacija barskog ljeta. Njegujući viševjekovnu tradiciju Bara i duh zajedništva, a osluškujući potrebe modernog doba, Barski ljetopis je davno postao potvrđeni svjedok razvoja crnogorske kulture.
Koliko dosljedan i odan svojoj u začetku profilisanoj suštini i prirodi, Ljetopis utoliko uspijeva i da izađe iz svojih pređašnjih okvira, odgovori na potrebe novih stvaralačkih zamaha i sačuva funkciju prepoznatljive umjetničke perspektive crnogorske turističke, kulturne i zabavne scene. Zato uvijek nailazi na bezrezervno povjerenje i posvećenost publike prvenstveno Bara, a potom i cjelokupne Crne Gore. Ne zaboravljajući na potencijale i osobenosti prostora na kome je iznikao, Ljetopis neizostavno ostavlja nemjerljiv doprinos konceptu edukativnog turizma u našoj zemlji, pa tako svoje posjetioce uspješno nalazi i među gostima iz cijelog svijeta.
2017. godine Ljetopis obilježava svoj jubilej – 30 godina postojanja.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: