Boris Jovanović Kastel

Početak » Uncategorized » KASTELOVI STIHOVI U HRVATSKOM MAGAZINU KNJIŽEVNOST UŽIVO

KASTELOVI STIHOVI U HRVATSKOM MAGAZINU KNJIŽEVNOST UŽIVO

književnost uzivo bar8

Jesenji broj hrvatskog i regionalnog časopisa za književnost i umjetnost Književnost uživo (broj 3, 2016), uz vrlo bogat i raznolik sadržaj i niz zanimljivih tema, objavio je poemu Borisa Jovanovića Kastela Oci i Mediteran.
Na visokim estetičkim kriterijumima utemeljen i polivalentnog stilskog profila, ovaj moderni magazin isključuje sve nacionalne, duhovne i književne granice kako bi na iznimno lijep i profesionalan način predstavio renomirane autore iz Hrvatske, bivše Jugoslavije i Evrope. U časopisu, što je za svaku pohvalu redakciji, mogu se u posebnom ciklusu naći radovi manje poznatijih autora.
U ovom broju časopisa fokus je na novijoj književnosti i stvaranju nove generacije književnika i umjetnika koja još nije dobila svoje ime, niti je posve iskristalisana, ali svakako postaje sve uočljivija i vidljivija, iako još uvijek duboko ispod granice medijske vidljivosti.
Ovu generaciju obilježavaju brojna nova pitanja, širi svjetski horizonti i svojevrsna rasutost po svijetu, trajna nesigurnost, umjetnost plutanja u kontekstu nikad završene tranzicije, rad na određeno vrijeme i, na žalost, vrlo izražena melanholija kao parafraza današnjeg vremena. Upravo stoga se Književnost uživo i nadalje temelji na solidarnosti, dijeljenju sadržaja, promovisanju granica književnosti prema manje vidljivim kreativnim skupinama i pojedincima, te dubokoj vjeri u to da umjetnost može uticati na svekoliku promjenu društva u smjeru elastičnosti, nadilaženja zadanosti te sazrijevanje pojedinaca kao i stvaranju opšte pozitivne klime.
U ovogodišnjoj trećoj svesci časopisa Književnosti uživo sveukupno je zastupljeno približno 150 autora iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Ukrajine i Mađarske, od kojih su mnogi u međuvremenu afirmirani i sudionici su šire književne scene izvan hrvatskih i regionalnih okvira.
Svi su brojevi dostupni na platformi Issuu kao i na stranici Književnost uživo.
Redakcijski tim predstavljaju: Dunja Matić, Tea Marković, Nikola Leskovar, Mirela Fuš i Milan Zagorac, kao uvodničar. Časopis je ovaj put opremljen posebno nadahnutim ilustracijama riječkog umjetnika i novinara Luke Benčića.

Kompletan sadržaj novog broja možete pročitati ovdje.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: