Boris Jovanović Kastel

Početak » Uncategorized » U ZAGREBU OBJAVLJENA ANTOLOGIJA MORE NA DLANU

U ZAGREBU OBJAVLJENA ANTOLOGIJA MORE NA DLANU

 

morenadlanukorica

KASTEL U MEĐUNARODNOJ ANTOLOGIJI POEZIJE O MORU

Izdavačka kuća Kultura snova iz Zagreba ovih dana objavila je međunarodnu pjesničku zbirka, svojevrsnu Antologiju poezije posvećene moru i Mediteranu More na dlanu (Kao čvorom vezan stihom). Nosilac ovog vrlo zahtijevnog  književnog projekta dalekosežnog značaja i vrijednosti u kontekstu valorizovanja mediteranske kulture, duha i književnosti je zagrebački pjesnik, pozorišni reditelj i dugogodišnji kulturni pregalac Zdravko Odorčić koji je ujedno selektirao poznate autore iz 17 država svijeta i napisao kratak pogovor.

Posebna čast i zadovoljstvo da se nađe u ovom antologijskom izboru poezije o moru pripala je crnogorskom pjesniku Borisu Jovanoviću Kastelu, između ostalog, i zbog činjenice da se radi o reprezentativnom polilingvalnom međunarodnom presjeku poezije o moru, kao i samom prisustvu savremenog crnogorskog pjesništva na takvoj sceni.

Antologija je promovisana od 11. do 13. juna u Puli i Rovinju.

Kritika Kastela smatra najznačajnijim crnogorskim pjesnikom mediteranske provenijencije i uglednim imenom mediteranskog pjesništva. Objavio je preko dvadeset  knjiga poezije i eseja. O njegovoj poeziji objavljena je knjiga izabranih eseja domaćih i stranih pisaca Mediteranski gospar (2009). Zastupljen je u mnogim antologijama crnogorske, slovenske i evropske poezije.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: