Boris Jovanović Kastel

Početak » Uncategorized » KASTEL U INTERNACIONALNOJ ANTOLOGIJI MIRA U ZAGREBU

KASTEL U INTERNACIONALNOJ ANTOLOGIJI MIRA U ZAGREBU

Antologija mira2

Izdavačka kuća Kultura snova iz Zagreba objavila je internacionalnu zbirku poezije Svim na zemlji mir, veselje koja ima za cilj da promoviše duhovnu ljubav, ekumensku toleranciju i harmoniju među ljudima bez obzira na njihovo vjersko opredjeljenje i kulturne razlike. U ovoj svojevrsnoj Antologiji mira, uz autore sa prostora Hrvatske i bivše Jugoslavije, objavljena je i poezija crnogorskog i mediteranskog pjesnika Borisa Jovanovića Kastela.

Urednik edicije je književnik i pozorišni reditelj Zdravko Odorčić, dugogodišnji kulturni i javni djelatnik na hrvatskoj umjetničkoj sceni. Promocija zbirke održaće se 13. decembra 2014. u Zagrebu u okviru Zagrebačkih večeri poezije.
Boris Jovanovića Kastela /1971/ kritika smatra najznačajnijim crnogorskim pjesnikom mediteranske provenijencije i uglednim imenom mediteranskog pjesništva. Objavio je brojne knjige poezije i eseja. O njegovoj poeziji objavljena je knjiga izabranih eseja domaćih i stranih pisaca Mediteranski gospar (2009). Zastupljen je u mnogim domaćim i međunarodnim antologijama i časopisima. Kastelov izbor iz poezije na slovenačkom jeziku Ručak na hridini /Kosilo na čeri/objavila je 2014. godine slovenačka izdavačka kuća Hiša poezije u antologijskoj ediciji evropskih pjesnika Poetikonove lire kao dio programa Evropske komisije. Italijanski časopis za svjetsku književnost Margutte objavio je njegovu poeziju. Izabran je u trideset pjesnika svijeta učesnika Svjetskog festivala poezije u Kalkuti (Indija) 2012. i 2014. godine.
Živi u Podgorici.

Vijest možete pročitati ovdje. i tu.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: